Nadal: “Fontos, hogy legyen önuralmunk a pályán”

2020. szeptember 15.
by Diapolo

Rafael Nadal is megszólalt Djokovic kizárása kapcsán. A spanyol teniszező ma már a római Masters tornán lép pályára, Djokovic mellett a visszatérésről is beszélt.

Rafael Nadal nem volt az első sorban azok között, akik megnyilvánultak Novak Djokovic kizárása után a US Openen. A spanyol teniszező már Rómában tartózkodik, ahol ma kezdi meg szereplését. Bár nem ment bele a részletekbe, röviden mégis megszólalt a Djokovic-eset kapcsán: “Djokovic balszerencsés volt. Sajnálom, hiszen nagy esélyese volt ennek a Grand Slam tornának. Nem szabadna ilyen magatartást mutatnia senkinek a pályán, mert balszerencsésen végződhet. Nagyon fontos, hogy legyen önuralmunk a pályán, csak így kerülhető el az ehhez hasonló balszerencse.”

Rafa nem utazott el New York-ba, így Rómában lesz majd a nagy visszatérés számára: “Amikor egy ilyen döntést hozol, együtt kell élned vele, ki kell tartanod mellette. Azt tettem, ami a legjobb nekem és a családomnak. Most teljesen jól érzem magam, de ahhoz, hogy 100%-os legyek, meccseket kell játszanom. Carreno Busta ellen nagyon kemény meccsre számítok, de egy jó teszt lesz, meglátjuk hol tartok jelenleg.”

Nadal a US Openen elődöntőig jutó Carreno Busta ellen kezdi a hajszát a 10. római sikeréért, de a Nadal féle “Marcia su Roma” nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis nagyon sok US Open-ről visszatérő játékos indul az olasz fővárosban.

A kép forrása: essentiallysports.com