Stan Wawrinka nagy döntést hozott meg a Roland Garros előtt

2020. szeptember 22.
by Diapolo

Hosszú és sikeres együttműködés után megválik edzőjétől Stan Wawrinka, ezt egy hivatalos közleményben jelentette be a svájci teniszező.

Nyolc év közös munka után elválik Wawrinka és Magnus Norman útja, ezt a svájci sztár a közösségi médiában jelentette be. Együttműködésük eredménye Wawrinka karrierjének minden fontosabb sikere, de a döntés Stan állítása szerint közös megegyezéssel született. Az időzítés ellenben sokat sejtető, hiszen kevesebb, mint egy héttel a Roland Garros kezdete előtt derült ki.

Wawrinka természetesen köszönetet mondott neki mindenért, hiszen az Australian Open, a Roland Garros és a US Open győzelem is Norman munkájának eredménye. A svájci ahogy fogalmazott is “hálás lehet mindenért, hiszen minden álmát Norman segítségével tudta valóra váltani.”

“Együtt jutottunk ebben a sportban olyan magasságokba, amit elképzelni is nehéz, hálával tartozom neki, hogy mindent sikerült megnyernem, amiről álmodtam. Egy remek edző, barát és mentor volt, és mindig az egyik legjobb barátom marad. A három megnyert Grand Slam egy óriási mérföldkő az életemben, ez pedig sohasem sikerült volna nélküle.”

Norman 2013-ban csatlakozott Wawrinka stábjához, ezek után a svájci játéka gyökeres fordulatot vett. Az edzősködése alatt Wawrinka három Grand Slam tornát nyert, a világranglista 3. helyéig is felkapaszkodott, és az egyik legveszélyesebb salak játékos lett. Norman ott segített, ahol tudott Wawrinka játékán. A 2000-ben Roland Garros döntős svéd korábban Robin Söderlinget juttatta hihetetlen magasságokba, hiszen 2009-ben Norman segítségével lett az első játékos, aki Nadalt legyőzte a Garroson.

A kép forrása: atptour.com