Wilander Djokovicot tartja az idei Roland Garros esélyesének

Tizenkétszeres bajnok ide, salakkirály oda, a svéd szerint nem Nadalnak áll a zászló a jövő héten kezdődő Grand Slamen

A koronavírus járvány által megtépázott versenynaptár miatt szokatlan időpontban, szeptember végén rendezik Párizsban a 2020-as Roland Garrost.

A Eurosport szakkommentátora, Mats Wilander maga is háromszoros győztes itt, így komoly tapasztalatokkal rendelkezik a helyszínről, a körülményekről. Azt gondolja, az időpontváltozás jelentősen befolyásolhatja az idei verseny végkimenetelét: “Azt hiszem, amióta Rafa játszik, most van a legtöbb esélye a többieknek. Rafának jobban fekszik a nyári meleg. Hűvösebb őszi időben nem olyan csúszós a borítás, nem pörögnek olyan magasra a labdái, így a keménypályás játékosoknak nagyobb esélye lesz ellene. Novak 2012-ben, amikor esős idő volt a döntőben, majdnem elkapta őt.”

Djokovic idén még veretlen, míg Nadal az Ausztrál Open negyeddöntőjében Dominic Thiemtől, Rómában pedig Diego Schwartzmantól is kikapott.

Az osztrák Thiem lehet a nagyok kihívója a Roland Garroson, aki maga is salakspecialista, és friss Grand Slam győztesként önbizalommal telve érkezhet a Philippe Chatrier-ra. Az elmúlt két döntőt ő játszotta Nadallal, tavaly már szettet is tudott lopni a spanyoltól.

A sorsolásból már tudjuk, hogy idén nem lesz újabb Nadal-Thiem döntő, mivel azonos ágra kerültek, és már az elődöntőben megvívhatnak egymással. Djokovic ága amúgy is könnyebbnek ígérkezik, ez is a szerb világelső felé billentheti a mérleg nyelvét.

Forrás

A kiemelt kép forrása: indiatvnews.com