Nadal mellett Thiemnek sem tetszenek a Garros új labdái

Rafael Nadal már jóval a Roland Garros előtt kifejezte nemtetszését az új Wilson labdákkal kapcsolatban, véleményét pedig a friss US Open bajnok Dominic Thiem is osztja.

Véget ért a Roland Garros és a Babolat együttműködése, 2020-tól Wilson labdákkal játsszák a Francia Nyílt Teniszbajnokságot. Az új labdák ellenállóbbak a nedvességgel szemben, ezért hosszabb ideig lehet használni őket, viszont lassabbak is az elődnél. A torna tizenkétszeres bajnoka, Rafael Nadal egyáltalán nem örült a változásnak, sőt, egyenesen veszélyesnek titulálta az új labdákkal való játékot.

“Őszintén szólva nem tartom jónak ezeket a labdákat salakra.” – nyilatkozta korábban Nadal. “A szervezőknek is le kell majd vonniuk a megfelelő következtetéseket és figyelembe kell venniük a játékosok egészségének megőrzését is. Az új labda nagyon kemény, ami veszélyes lehet a könyékre és a vállra.”

A lassú labdák nem kedveznek a friss US Open bajnok, Dominic Thiem játékának sem, aki Nadalhoz hasonlóan nemtetszést fejezte ki a váltással kapcsolatban.

“Két napon keresztül teszteltem az új labdákat otthon, és már a helyszínen is kipróbáltam őket. Ahogyan korábban is mondtam, szomorú vagyok a Babolat és a Roland Garros szakítása miatt, ez volt a kedvenc labdám, tökéletes volt.” – mondta Thiem. “Az ütőszponzorom gyártotta ezeket a labdákat, gyorsak voltak, nagyon jól pörögtek. A Wilson labdák sem rosszak, csak egy kicsit lassabbak, egy idő után pedig picit megnő a méretük. Az idei körülmények is mások, mint amit megszokhattunk, hidegebb lesz, gyakran lehet eső, szóval meglátjuk, hogyan teljesítenek majd a labdák.”

“Mentálisan is nehéz lesz majd alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez, szerintem komplett meccseket kell majd esős körülmények között lejátszani. A helyzet hasonló New Yorkhoz, azok jutnak majd a legtovább, akik képesek lesznek alkalmazkodni a körülményekhez.” – tette hozzá az osztrák.

Thiem remekül alkalmazkodott a new york-i viszonyokhoz, és teljes mértékben ki tudta használni Novak Djokovic leléptetését. Alexander Zverev ellen a döntőben dupla szetthátrányból fordítva nyerte meg pályafutása első Grand Slam tornáját, és a Roland Garroson is jó esélyei vannak a korábbi kétszeres döntősnek.

A Roland Garros főtáblás küzdelmei vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődnek, melyen Dominic Thiem is pályára lép. Nem lesz könnyű dolga az osztráknak, első ellenfele a világranglista 39. helyére visszacsúszott, korábbi US Open bajnok Marin Cilic lesz.

Forrás és forrás

Kép forrása: essentiallysports.com