Thiem megtartaná lendületét a Garrosra

2020. szeptember 27.
by Utah

Nagy teher szakadt le Dominic Thiem vállairól azt követően, hogy két hete legyőzte Alexander Zverevet a US Open fináléjában. 

Thiem néhány nap pihenést követően állt újra edzésbe, majd Párizsba utazott és egyelőre pozitív impulzusok érték őt. Sorsolása pokolian nehéz, hiszen a nyitányon Marin Cilic-csel találkozik, a Garros megnyeréséért pedig Novak Djokovicot és Rafael Nadalt is le kell győznie – feltéve persze, hogy mindhárman eljutnak a szóban forgó szakaszokig.

“Nagy tettet hajtottam végre, ezáltal nagyszerűen éreztem magam a Garrosra jövet. Egyfelől ami jön az már csak ráadás, másfelől viszont minden versenyemen a lehető legjobb formámat akarom hozni. Kiváltképp itt a Roland Garroson, ahol egészen őrületesre sikeredett az elmúlt négy évem, két elődöntővel és két döntővel.” – ecsetelte nézetét Thiem a sajtótájékoztatón. “Imádom a körülményeket, ahogyan az egész viadalt is. Az első edzésem rögtön remekül sikerült a Suzanne Lenglen stadionban. Próbáltam csak keveset gondolni a US Openre, a Garrosra pedig egy új versenyként, kihívásként tekinteni, miközben minden pontban a lehető legjobb tenisszel rukkolok elő.” – tette hozzá.

Egy Grand Slam már zsebben van! Kép forrása: REUTERS

Thiem kitért arra is, hogy mivel teltek számára az elmúlt hetek, valamint hangsúlyozta, hogy mi az, amit mindenképp korrigálni szeretne a múltban nyújtott teljesítményéhez képest.

“Természetesen kiélveztem a US Open-győzelmet a családom és a barátok körében. Három-négy napig semmit nem csináltam, de aztán ismét edzeni kezdtem salakon. Korábban nem szerepeltem valami fényesen egy-egy nagyobb tornagyőzelem után, szóval ezt mindenképp megpróbálom majd másként csinálni itt Párizsban és a játékom legjavát nyújtani hétfőtől.” 

Forrás

Kiemelt kép: Tennis World USA