RG 2020: Simán legyőzte rajongóját Nadal

A tizenkétszeres bajnok spanyol mindössze négy játékot engedett Petr Korda fiának, Sebastiannak, és ő a férfi egyes első negyeddöntőse.

Újabb magabiztos győzelmet aratott Rafael Nadal (2.) a Roland Garroson. A Salakkirály a negyedik fordulóban az 1998-as Australian Open-bajnok Petr Korda fiával, Sebastian Kordával mérkőzött meg. A találkozó előtt a két játékos korábbi közös fotója járta be a világhálót. A kis “Sebi” miután gyerekként és nagy rajongóként találkozhatott a mallorcaival, 20 évesen már éppen Nadal felségterületén mérkőzhetett meg példaképével.

A találkozóból nem lett végül nem lett hollywoodi sztori. Nadal érvényesítette a papírformát és mindössze négy játékot veszített el cseh származású amerikai ellenfele ellen (6/1 6/1 6/2). Korda persze próbálta megnehezíteni a korábbi világelső dolgát, de egyedül a harmadik szett elején tudta elvenni a spanyol adogatását. Nadal lett a játéknap első továbbjutója a férfiak közt és már várhatja is negyeddöntős ellenfelét, aki Alexander Zverev (5.) vagy Jannik Sinner lesz.

Kép forrása: atptour.com