RG 2020: A férfi döntő beharangozója

2020. október 11.
by cort

A tenisztörténelem egyik legnagyobb rivalizálása folytatódik a Roland Garros ma délutáni fináléjában.

A címvédő a világelső ellen, egy tizenkilencszeres Grand Slam győztes egy tizenhétszeres bajnok ellen. Ma délután kiderül, hogy Nadal befogja-e Federert a Grand Slam trófeák számában, vagy Djokovic zárkózik fel közvetlen mögéjük.

A mostani lesz a két játékos 56. összecsapása. A párharc állása 29-26 a szerb javára, de salakon a spanyol a jobb, 24 mérkőzésükből 17-et ő nyert, a Garros-on pedig még ennél is jobb a mutatója: 6-1.

A formákat tekintve az augusztusi újraindulás óta a szerb még veretlen (a US Open kizárást értelemszerűen figyelmen kívül hagyjuk), igaz a Tsitsipas elleni elődöntőig nem találkozott top 10-es játékossal, a görög ellen pedig mindjárt öt szettre kényszerült. Talán pont ez a mérkőzés, és az ott eltöltött idő lehet Djokovic mai szereplésének Achilles-sarka, mert egy hosszabb, esetleg öt szettes mérkőzés mindenképpen Nadalnak kedvez. A spanyol, ahogy azt már megszokhattuk, végiggázolt a mezőnyön, a fiatal Jannik Sinner, valamint római legyőzője, az argentin Diego Schwartzman okozott neki néhány kellemetlen percet. Tény, a mostani Garros nem a megszokott Garros, az őszi időjárás miatt teljesen mások a körülmények (és a labda, az a sokat emlegetett labda), amik egyértelműen a szerbnek kedveznek, de ember legyen a talpán, aki a Garros-on Nadal ellen fogad. Ott, ahol tizenkétszeres bajnok, ahol 99-2-es mutatóval áll. Egy biztos, Djokovic-nak a legjobbját kell nyújtania, ha le akarja győzni a salakkirályt saját birodalmában.

Kép forrása: albiladdailyeng.com