“Nadal rám cáfolt, túlságosan elfogult voltam”

Novak Djokovic edzője, Goran Ivanisevic nagyon optimistán fogadkozott tanítványával kapcsolatban a Roland Garros végjátéka során. Természetesen sokan várták, hogy a vasárnapi döntő után is megszólaljon.

A korábbi Wimbledoni bajnok horvát nagyon bízott Djokovicban a Roland Garrost illetően. Mikor egyre jobban körvonalazódott tanítványa összecsapása Rafael Nadallal, azt mondta, hogy a spanyolnak “esélye nem lesz” majd a szerbbel szemben. Nadalt valóban féltették kicsit az idei, rendhagyó párizsi tornától, hiszen ősszel, hűvösebb időben, nehezebb labdákkal rendezték meg a Garrost, ráadásul tető alatt sem tudnak úgy kidomborodni Nadal erényei, mint nyáron, szabad téren – gondolták nem kevesen.

Aztán Nadal mindezen nehezítőnek vélt körülmény ellenére élete egyik legjobb teniszével lemosta a világelsőt a pályáról. Tizenharmadjára nyert a Francia Nyílt Teniszbajnokságon, 20. Grand Slam-sikerével pedig Roger Federert érte be az örökranglistán.

A sportág rajonongói természetesen rögtön várták az újabb megnyilvánulást Ivanisevictől, ő pedig vállalta is a felelősséget kijelentéséért:

“Komolyan gondoltam akkor, amit mondtam. Edző vagyok és jogom van hinni a saját tanítványomban. Hittem abban, hogy ez most Novak éve lehet majd Párizsban, de túl elfogult voltam. Arra alapoztam a bizalmamat, hogy mikor a tavalyi Australian Open döntő előtt latolgattak és 50-50 százalékot adtak Nadalnak és neki, az lett a vége, hogy lemosta őt a pályáról. Mindig is nyíltan fejezem ki a véleményemet, bárhogy is történjenek aztán a dolgok. Könnyű megfontoltnak lenni, s azt mondani, hogy “majd meglátjuk”, vagy hogy “az nyer majd, aki jobb lesz az adott napon”, de én mindig kimondom azt, mit érzek. Nadal rám cáfolt, én pedig túlságosan elfogult voltam. Ez minden, az élet megy tovább.”

Djokovic szezonjából már csak három torna maradt hátra. Az ősz folyamán még egyszer visszatér Párizsba, hogy megkísérelje a címvédést a Bercy-csarnokban rendezendő Masters-tornán, a szezonzáró, londoni ATP Finalsra már kvalifikálta magát korábban, azonban a Garros-döntő után néhány órával jelentették be, hogy az október 24-én induló, fedett pályás ATP 500-as tornán is ott lesz majd Bécsben, sok más éljátékossal egyetemben.

(via)

Borítókép forrása: lapelotita.com