Carlos Moya: “A tökéletesség nem létezik”

2020. október 15.
by Diapolo

Rafael Nadal párizsi szereplését nehéz jelzőkkel illetni, Carlos Moya azonban mindenkit óva int attól, hogy Nadalt az egekig magasztalja, mert szerinte ő is csak ember.

2016-ban, amikor Nadal megkezdte a közös munkát Moyával, mindenkit meglepett, de most edzője válasza volt az igazi meglepetés arra a kérdésre, hogy a játék mely elemében tudna még Nadal fejlődni ezen a ponton?

Kétség sem férhet hozzá, hogy Rafa az egyik legjobb teniszjátékos a történelemben, és vitathatatlanul a legjobb salakjátékos. Moya szerint azonban a 13 Garros siker sem a csúcs. “Szerintem nem létezik olyan, hogy tökéletesség. Mindig lehet még tovább javulni, még Nadal is tud ennél is jobb lenni. Az egész stáb valamit hozzáad a játékához folyamatosan, van egy határozott elképzelésünk, hogy mit szeretnénk kihozni a játékából.”

Rafael Nadal edzője a kezdetektől a nagybátyja, Toni Nadal volt. 2017-ben aztán Moya vette át Toni Nadal feladatait. Egészen addig a kettősük 16 Grand Slam trófeát nyert, ezt azonban Djokovic és Marian Vajda kettőse megelőzte, ők már 17 sikerrel vezetnek. Nadal kapcsán Moya is nehezen találja a jelzőket, hiszen hozzáállása továbbra is példaértékű: “Rafa nagyon pozitívan áll a változásokhoz, annak ellenére, hogy mennyi mindent elért már karrierje során. Ez annak a jele, hogy borzasztó erős fejben. Pontosan tudja, hogy már nem 20 éves, a karrierjének abban a szakaszában jár, amikor úgy kell fejlesztenie a játékát, hogy fizikailag is bírja, és sikereket is elérjen.”

Moya emlékeztetett egy fontos rekordra is, hiszen nem volt még olyan, hogy valaki az első GS sikere után 15 évvel újra Grand Slam tornát tudjon nyerni.

A kép forrása: theunionjournal.com