Képes lehet-e Federer hét meccsen át bírni?

Az ausztrálok korábbi kiváló játékosa, Todd Woodbridge szerint a fizikális állapota miatt nagyon nehezen tudna Federer újabb Grand Slam tornát nyerni.

Rafael Nadal a múlt héten tizenharmadszor is megnyerte a Roland Garrost, ami összességében a huszadik Grand Slam győzelme volt. Ugyanennyi trófeával rendelkezik a 39 esztendős Roger Federer is, aki legutóbb 2018-ban nyert az Ausztrál Openen. Az ausztrál legenda, Todd Woodbridge nemrég azt nyilatkozta, hogy kemény feladat elé néz Federer, ha gyarapítani szeretné a Slamei számát.

“Nem a játéka minőségéről van szó, hanem arról, hogy bírja-e még a teste hét meccsen keresztül egy Grand Slamen? Ami az ütéseit illeti, az talán ugyan olyan magas színvonalú, mint korábban, a fizikális állapotáról viszont ez nem mondható el. Az a pár év, amennyivel Nadal és Djokovic fiatalabb nála, nagyon megnehezíti a dolgát.” – mondta Woodbridge.

Az ausztrál nem hiszi, hogy Nadal mostanában visszavonulna, de úgy gondolja, különleges dolog lenne, ha ő és Federer ugyanannyi megnyert Grand Slammel a háta mögött akasztaná szögre az ütőt.

“Úgy gondolom, hogy az tenné fel a koronát kettejük rivalizálására, ha ebben a tekintetben nem lehetne elmondani, hogy egyikük jobb, mint a másik.” – tette hozzá a 49 esztendős Woodbridge.

A pályán való rivalizálás ellenére a pályán kívül nagyon jó kapcsolatot ápol egymással a két játékos, Roger Federer az elsők között gratulált Nadalnak a Roland Garros győzelmét követően.

“Roger üzenete a közösségi médiában nagyon elegáns volt, kicsit azt is mondta ezzel, hogy szép volt, és haladj csak tovább nyugodtan.” – vélekedett az esetről Woodbridge.

Roger Federer már jó előre bejelentette, hogy 2020-ban az újraindulás ellenére biztosan nem lép pályára. Tervei szerint a következő versenye a 2021-es Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság lesz, és csak remélni tudjuk, hogy a körülmények nem húzzák keresztbe a számításait.

Forrás

Kép forrása: foxsports.com.au