Toni Nadal szerint továbbra is Federer minden idők legjobbja

Rafael Nadal utolérte Roger Federert a megnyert Grand Slamek számát tekintve, de nagybátyja és korábbi edzője, Toni Nadal szerint ettől még a svájci a valaha volt legjobb teniszező.

Nadal tizenharmadik Roland Garros győzelme egyben azt is jelentette, hogy már neki is húsz Grand Slam trófeája van, csakúgy, mint Federernek. Sokan vélik úgy, hogy a megnyert Grand Slamek száma határozza meg azt, hogy ki a legjobb, a Nadal szurkolók pedig érthető módon kitörő örömmel fogadták kedvencük egyenlítését, tudván, hogy csak idő kérdése az előzés. Toni Nadal viszont nem osztja ezt a véleményt, szerinte unokaöccsének még sokat kell letennie az asztalra ahhoz, hogy Federer fölé nőjön.

“Az én szememben továbbra is Federer a legjobb. Több tornagyőzelme van, összességében több megnyert meccset tudhat a magáénak, és több időt töltött a világranglista élén – ezek mind fontos tényezők.” – mondta Toni Nadal.

“Roger Federer és Rafael Nadal eredményei magasabb szintre emelték ezt a sportot, olyasvalamit tettek, amire mások aligha lettek volna képesek. Véleményem szerint ők ketten a tenisztörténelem legjobbjai.” – tette hozzá.

Nem véletlen, hogy Toni nem említette meg a nyilatkozatában Novak Djokovicot, hiszen már a Roland Garros után is utalt arra, mi a véleménye a szerbről. Akkor úgy fogalmazott, hogy nem számít, milyen rekordokat dönt majd meg, a számokkal nem mérhető tényezők miatt sosem fogja túlszárnyalni Nadalt és Federert.

Forrás

Kép forrása: tennis365.com