ATP Párizs: Zverev és Wawrinka is negyeddöntős

2020. november 6.
by Airon

Alexander Zverevvel és Stan Wawrinkával lett teljes a negyeddöntő mezőnye Páriszban. A német és a svájci teniszező is döntő szettben jutott tovább. 

Alexander Zverev a nyolcaddöntőben a francia Adrian Mannarinoval találkozott. Az első játszma közepén először Zverev tudott breakelni, azonban ez az előny mindösszesen hat pont erejéig tartott. A szettet rövidítés döntötte el, amit végül a német nyert meg 13-11-re. A második játszmában miután Mannarino kétszer is visszaadta a break előnyét, ismét Tiebreak határozta meg a szett kimenetelét. A francia parádésan kezdett, 4-0-ra is elment, ám ez nem jelentett semmit. Zverev nehéz helyzetből visszatáncolt, mérkőzéslabdáig is eljutott, a szettet mégis Mannarino nyerte meg. A harmadik felvonásban 4-4-nél a játszmán belül Zverev harmadszor jutott break labdához, amit Mannarinonak köszönhetően ki is használt. A következő játékban pedig ha nem is könnyedén, de a negyedik kiemelt lezárta a találkozót. Zverev 3 óra 3 perc játék után jutott a negyeddöntőbe.

A játéknap utolsó mérkőzését Andrey Rublev és Stan Wawrinka vívta egymás ellen. A mérkőzés az orosz teniszező szájíze szerint kezdődött. Elvette háromszor a svájci adogatását, és 6/1-re megnyerte az első játszmát. Rublev a folytatásban igyekezett kontroll alatt tartani a mérkőzést, azonban nagy árat fizetett, miután 3-3-nál elvesztette a szerváját. Wawrinka a következő játékot két break labda hárításával túlélte, majd amikor a szettért kellett adogatnia, már magabiztos volt. A háromszoros Grand Slam bajnok megkapta a kellő lendületet, a harmadik játszma legelején, majd a végén is elnyerte Rublev adogatását, 6-3-ra nyerte a döntő szettet.

A játéknap eredményei: 

Alexander Zverev ( 4 )-Adrian Mannarino 7/6(11) 6/7( 7 ) 6/4

Stan Wawrinka-Andrey Rublev ( 5 ) 1/6 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: atptour.com