Fucsovics Márton búcsúzott Szófiában

Fucsovics Mártonnak az első forduló jelentette a végállomást Szófiában. A magyar teniszező két szettben kapott ki Jannik Sinnertől. 

Fucsovics Márton nem kapott könnyű sorsolást a bolgár fővárosban, hiszen az olasz Jannik Sinner ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást. A két játékos legutóbb az idei Australian Openen találkozott, akkor Marci három szettben tudott nyerni.

A mérkőzés egy Sinner breakkel kezdődött, ám ez az előny mindösszesen négy pont erejéig tartott.  A korai breakváltást nyögvenyelősen hozott adogatójátékok követték, majd az olasz teniszező egy olyan játék után jutott 4-2-es vezetéshez, ami már Marci kezében volt. Fucsovicsot ez némileg megtörte, 5-2-es hátrányánál saját hibáinak köszönhetően újra elvesztette a szerváját, Sinner 6-2-re nyerte az első szettet. A második játszma elején a magyar játékos továbbra is sokat rontott, ellenfele hamar 3-0-ra ellépett. Nagyon úgy nézett ki, hogy Sinner hamar lezárhatja ezt a találkozót, ám a lendülete nem tartott ki a meccs végéig. Az olasz 4-2-nél elveszítette a szerváját, Fucsovics pedig a következő játékban break labdákat hárítva 4-4-re alakította az állást. Már-már úgy tűnt akár fordulatot is vehet a mérkőzés, azonban Sinner előbb, ha nehezen is, de hozta a saját adogatását, majd két parádés nyerővel fogadóként vettet véget a mérkőzésnek.

Jannik Sinner 1 óra 38 perc játék után jutott a második fordulóba, ahol a svájci Marc-Andrea Hueslerrel találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Jannik Sinner-Fucsovics Márton 6/2 6/4

Kiemelt kép forrása: 24.hu