Nadal: Nehéz dolgom volt, mert meghúzta nekem a határokat

2020. november 12.
by HerczegGabor

Valószínűleg a tenisz egyik legbefolyásosabb és legkiemelkedőbb edzője Toni Nadal, akinek egyik legnagyobb érdeme, hogy feljuttatta a csúcsra a hússzoros Grand Slam-győztes Rafael Nadalt. A volt világelső egy talkshow-ban beszélt kettőjük viszonyáról.

Rafa beismerte, hogy korábban sokkal szívesebben focizott, mint teniszezett, és nagybátyjának köszönheti, hogy végül a sárga labdát választotta. Toni volt az, aki beleoltotta a tenisz iránti szenvedélyt. Tizenkét évesen választania kellett a foci és a tenisz között, a többi már történelem. Nadal családjában korábban a futball volt az uralkodó sport, másik nagybátyja, Michael Angel Nadal kiváló futballista volt, aki a spanyol válogatottban és az FC Barcelona kötelékében is szerepelt. Nyilvánvaló volt tehát, hogy Rafa is ugyanazon az úton fog haladni majd.

“Neki köszönhetem, hogy teniszező lettem, viszont jobban élveztem, mikor fociztam, mert a barátaimmal lehettem. A nagybátyám hét éves korom óta, profi sportolónak szánt.” – mondta Rafa.

Toni Nadal elismerte, hogy szigorú edzésmódszereket dolgozott ki Rafának. Már háromévesen teniszütőt adott Rafa kezébe, és nagyon kemény és fegyelmezett edzéseket tartott. A későbbi salakkirály ezeknek a fárasztó edzéseknek köszönhette később, hogy mind fizikálisan és mind mentálisan nagyon erős lett.

„Az edzések intenzívek voltak, nagybátyám mind a tenisz, mind érzelmi szinten nagyon szigorú volt. Nehéz dolgom volt, mert szoros pórázon tartott, ami néha túl szoros volt, de a nemes célunk érdekében el kellett viselnem.” – nyilatkozta Rafael Nadal.

Kiemelt kép: essentiallysports.com