ATP Finals: London 2020

Az 5.7 millió dollár összdíjazású ATP világbajnokság másik csoportja, 50 évvel a torna indulása után a London 2020 elnevezést kapta. Idén utoljára lesz a londoni O2 arénában lebonyolítva a verseny, hiszen jövőre Torinóban fogják már megrendezni.  

Ebben a négyesben szerepel majd a címvédő görög Stefanos Tsisipas, a hússzoros Grand Slam-bajnok spanyol Rafael Nadal, az idei US Open győztes és tavalyi finalista osztrák Dominic Thiem, valamint a vb újonc orosz Andrey Rublev, aki idén nem kevesebb, mint öt tornát nyert, közöttük három ATP 500-as kategóriájút.

A kiemelések alapján mindenképpen a spanyol a csoport esélyese, de egyáltalán nem lesz sétagalopp, ha tovább akar jutni az elődöntőbe. Az idei torna pikantériáját mindenképpen az adja, hogy Nadalnak talán idén lehet a legnagyobb esélye megnyernie ezt a máig hiányzó trófeáját, hiszen korábban mindig egy fárasztó szezon után érkezett ide, rendszerint  kisebb sérülésekkel bajlódva, ha egyáltalán el tudott indulni a világbajnokságon. A csoport másik három játékosa teszi ezt a kvartettet rendkívül kiegyenlítetté. Thiem és Tsitsipas kisebb sérüléssel bajlódott az előző hetekben,  de elmondásuk szerint százszázalékos állapotban érkeztek az angol fővárosba. A két játékosnak mély emlékei lehetnek tavalyról, az osztrák egészen a döntőig jutott, ahol épp a görög győzte le nagy csatában. Tsitsipas 2019-ben újoncként tudott nyerni, és ez akár jó előjel lehet a kiváló formában levő Rublev számára, aki Nadalon kívül mindkét ellenfelével kiegyenlített mérleget tudhat magáénak.

Egymás elleni mérleg:

Rafael Nadal-Andrey Rublev: 1-0

Rafael Nadal-Dominic Thiem: 9-5

Rafael Nadal-Stefanos Tsisipas: 6-1

Dominic Thiem-Andrey Rublev: 3-3

Dominic Thiem-Stefanos Tsisipas: 5-3

Stefanos Tsisipas-Andrey Rublev: 3-3

Kiemelt kép: atptour.com