ATP Szófia: Sinner és Pospisil döntőzik

Kialakult a döntő párosítása Szófiában. A holnapi fináléban Jannik Sinner és Vasek Pospisil mérkőzik meg egymás ellen. 

Az első elődöntőben a francia Adrian Mannarino és az olasz Jannik Sinner csapott össze. A mérkőzés első breakje a hatodik játékban érkezett el, amikor is Mannarino saját magának köszönhette, hogy elvesztette az adogatását. Sinner élt a remek lehetőséggel, hozta a saját szerváit, 6-3-ra nyerte az első szettet. A második játszma elején Mannarinonak voltak break labdái, amivel azonban nem tudott élni. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, Sinner 5-5-nél elvette ellenfele adogatását, majd könnyedén lezárta a találkozót.

Délután 5 órakor Vasek Pospisil és Richard Gasquet lépett a szófiai Center pályára. Az első szett a magabiztos adogatójátékokról szólt, csupán a franciának kellett egy break labdát hárítania. A játszma sorsát Tiebreak döntötte el, ahol ugyan sokáig Pospisil vezetett, mégis Gasquet került szettelőnybe. Hiába vesztette el a rövidítést a kanadai teniszező, a folytatásban igencsak megrázta magát és mindösszesen két játékot engedélyezett Gasquet-nek. Pospisil 1 óra 54 perc játék után jutott a fináléba.

A holnapi döntőben két dolog már egészen biztos. Új bajnokot avatnak Szófiában, valamint a két finalista közül az egyik pályafutása első egyéni ATP tornagyőzelmét szerzi meg.

Az elődöntők eredményei: 

Jannik Sinner-Adrian Mannarino ( 5 ) 6/3 7/5

Vasek Pospisil-Richard Gasquet 6/7(6) 6/2 6/0

Kiemelt kép forrása: sportskeeda.com