Jannik Sinner lett Szófia bajnoka!

Jannik Sinner győzelmével zárult a szófiai ATP verseny. A fiatal olasz a fináléban döntő szettben győzte le a kanadai Vasek Pospisilt. 

Elérkezett a döntő napja Szófiában. Két olyan játékos jutott be a fináléba, akik még sosem nyertek egyéni ATP versenyt. Jannik Sinner csupán Alex De Minaurral szemben veszített szettet, Pospisil pedig az első fordulóban ugyan Illya Marchenko ellen nehéz pillanatokat élt át, viszont onnantól kezdve meggyőzően robogott a döntőbe.

A mérkőzés első breakjére nem kellett sokat várni. Pospisil hamar nehézségekbe ütközött az adogatásánál, majd 1-1-nél máris elveszítette a szerváját. Sinner a következő játékban ugyan break labdát hárított, a játszma további részében viszont nagyon magabiztosan hozta az adogatásait, 6-4-gyel övé lett az első szett. A második játszmában Sinner azonnal break előnybe került, ez a fór azonban semeddig sem tartott. Ráadásul az olasz elkezdett egyre dekoncentráltabban teniszezni, amit Pospisil kíméletlenül kihasznált. A kanadai 3-2-nél elvette ellenfele adogatását, és villámgyorsan kiegyenlített. A harmadik felvonás első játékában Pospisil jutott két break labdához, azonban az olasz remek szerváinak köszönhetően megmenekült. A fogadóknak innentől lehúzták a rolót, a Tiebreak döntötte el ki emelheti magasba a győztesnek járó trófeát. A rövidítés első mini breakjét 3-2-nél Sinner csinálta meg, így 4-2-vel mehetett a térfél cserére. 6-3-nál az olasz játékos három mérkőzés labdához jutott, egy Pospisil rontás pedig Sinner tornagyőzelmét eredményezte.

Jannik Sinner 2 óra 17 perc játék után lett Szófia bajnoka. A fiatal olasz tavaly megnyerte a Next Gen ATP világbajnokságot, idén pedig begyűjtött egy-két komolyabb skalpot, és megérdemelten szerezte meg pályafutása első egyéni ATP tornagyőzelmét.

A döntő végeredménye: 

Jannik Sinner-Vasek Pospisil 6/4 3/6 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: sofiaopen.bg