Dominic Thiem megcélozza a világelsőséget

A Nitto ATP Finals vasárnapi döntőjében elszenvedett vereség ellenére a 2020-as volt az osztrák legsikeresebb szezonja.

Habár a tegnap este rendezett döntőben nem sikerült nyernie Daniil Medvedev ellen, Thiem az év végi világbajnokságon legyőzte a világ első számú játékosait, Novak Djokovicot és Rafael Nadalt is. Ez 2010-ben Roger Federernek sikerült utoljára, de az idei versenyen a döntő másik résztvevője, Medvedev is végrehajtotta a bravúrt.

A 6-4, 6-7, 4-6-ra végződött, kiélezett mérkőzés utáni nyilatkozatában Thiem elismerte, hogy Medvedev volt a torna legjobb játékosa: “Az egész versenyt tekintve ő játszott a legjobban. A csoportkörben még szettet sem vesztett, aztán az elődöntőben és a döntőben a világranglista 2. és 3. helyezettjét győzte le. Egyértelműen megérdemli a világbajnoki címet.”

Thiem a sajtótájékoztatón visszatekintett a 2020-as, világjárványtól megtépázott idényre is: “Ha a munkámat, a teniszt nézem, akkor kiemelkedő év volt számomra 2020. Életem nagy célja teljesült a US Open megnyerésével, Grand Slam bajnoknak mondhatom magam. Így annak ellenére, hogy a világban rettenetes dolgok történnek, az én szívemben mindig különleges helyet foglal majd el ez az év.”

Az osztrák az Australian Openen is döntőt játszott, ott alulmaradt Novak Djokovic-csal szemben. A US Open fináléjában is a vereség szélén táncolt, de kétszettes hátrányból fordítani tudott a német Alexander Zverev ellen.

Márciusban karrierje legjobb világranglista helyezését érte el, a harmadik helyen áll. Úgy gondolja, ha tartani tudja idei formáját, jövőre akár feljebb is léphet: “A Tour újraindulása óta nagyon intenzív időszakon vagyok túl. A jövő évre nem tűzök ki különösebb célokat, de mindenképpen feljebb szeretnék lépni a világranglistán.” – mondta.

Forrás

A kiemelt kép forrása: lobandmash.com