Gorcső alá vetette a Nagy Hármast Andrey Rublev

A tavalyi ATP Tour egyik (ha nem a) legeredményesebb teniszezője egy nemrég adott interjújában azt mondta el, miket csodál a leginkább Federerben, Nadalban és Djokovicban.

A svájci, a spanyol és a szerb klasszis is már hátuk mögött hagyták a korábbi hőskorok legnagyobbjait, s kisajátították a legfontosabb rekordok első helyeit. Mind a hárman ezt védjegyes stílusban tették meg, ami tovább gazdagítja az általuk fémjelzett korszakot és természetesen a tenisztörténelmet is. A rajongók mellett természetesen a fiatalabb vetélytársak is igyekeznek példát venni róluk. A 2020-as évet öt tornagyőzelemmel záró Andrey Rublev legutóbb adott interjújában elmesélte, hogy ő például miket csodál leginkább a három játékos esetében.

“Rafa [Nadal]-nál a mentális erőt emelném ki. Federernek remek az időzítése labdameneteken belül, Djokovic pedig remekül olvassa a játékot, illetve a fonákja és a fizikai rugalmassága is rendkívüli.”

Rublev rendkívül produktív volt 2020-ban, ugyanis senki más nem nyert annyi tornát, mint ő. Három siker is 500-as kategóriájú versenyen született (Hamburg, Szentpétervár, Bécs), mindemellett a US Openen és a Roland Garroson is eljutott a negyeddöntőig. Eredményei a világranglista 8. helyéig repítették  és szerepelhetett a szezonzáró ATP Finalson is.

A Nagy Hármas tagjaival még nem játszott sok mérkőzést: Nadal ellen 0-2 a mérlege, de Federert például rendesen meglepte a 2019-es Cincinnati Mastersen, ahol a svjáci elleni eddigi egyetlen meccsét szettveszteség nélkül nyerte meg. Djokovic-csal még nem kellett farkasszemet néznie, de ha folytatja azt a tendenciát, amit az előző évben kezdett, ellene is megmérettetheti majd magát 2021-ben.

(via)

Borítókép forrása: straitstimes.com