Fucsovics Márton továbbjutott Melbourneben

Fucsovics Márton győzelemmel kezdett Melbourne-ben. A magyar teniszező két játszmában győzte le az olasz Marco Cecchinatot. 

Fucsovics Márton megkezdte szereplését a Murray River Openen, ahol az első fordulóban Marco Cecchinato várt rá. A két játékos eddig három alkalommal találkozott, az olasz teniszező 2-1-re vezetett az egymás elleni mérleg tekintetében.

Fucsovics kezdte jobban a találkozót, már a harmadik játékban break előnybe került. A magyar játékos rendkívül magabiztosan adogatott a folytatásban, azonban 5-4-nél váratlanul elveszítette a szerváját. Az első szettet egy végletekig kiélezett rövidítés döntötte el, amit Fucsovics 10-8-ra nyert meg. A második játszmában Fucsovics nagy lépést tett a győzelem felé, amikor is 2-1-nél elvette ellenfele adogatását. A magyar teniszezőnek a breaket követően 4-2-es vezetésnél adódtak nehéz pillanatai, azonban Cecchinato négy break labdát hagyott kihasználatlanul. Fucsovics 5-3-nál a meccs megnyeréséért adogathatott, a második mérkőzéslabdáját értékesítve, két szettben lezárta a találkozót.

Fucsovics Márton tehát megnyerte első mérkőzését 2021-ben, a következő fordulóban a fehérorosz Egor Gerasimov ellen játszik.

Kiemelt kép forrása: 24.hu