ATP-beharangozó: Montpellier

2021. február 22.
by Diapolo

Az első európai torna is terítékre kerül a férfiaknál, akik Franciaországban szerepelnek a héten, ha pedig az eddigi győzteseket nézzük, francia sikerre számíthatunk.

Montpellier neve a tenisz kedvelőknek már nagyon ismerősen cseng, hiszen az elmúlt tíz évben mindig rendeztek itt tornát, ráadásul sok francia játékos szokta képviselni hazáját ezen a viadalon. Ez ezúttal sem lesz másképp, azonban a torna címvédője, Gael Monfils nem indul a versenyen, hiába nyert már itt három alkalommal is.

Az Open Sud de France elnevezésű torna összdíjazása 324 ezer euró lesz, a torna pedig 250-es besorolással bír, és talán a legizgalmasabb verseny lehet a héten a férfiaknál.

Az első kiemelést Roberto Bautista Agut kapta, de a felső ágra került Dusan Lajovic, a hazai Ugo Humbert, illetve Jan-Lenard Struff is. Alul David Goffin, aki a 2. kiemelt ezen a versenyen, de komoly riválisokra számíthat, hiszen ezen az ágon kapott helyet Jannik Sinner, Lorenzo Sonego és Hubert Hurkacz is. Szabadkártyásként indul a versenyen Andy Murray is, aki szintén az alsó ágon kezdi szereplését Egor Gerasimov ellen.

A franciák közül Humbert mellett itt van még Hugo Gaston, Tsonga, Pouille és Gilles Simon is, így azért arra mindenképp jó esély van, hogy legalább egy elődöntősük legyen a galloknak.

A torna sorsolás itt található: Open Sud de France

A kép forrása: atptour.com