ATP-beharangozó: Szingapúr

2021. február 22.
by Diapolo

Három tornát is rendeznek a héten a férfiak számára, az egyik helyszín Szingapúr, amely a három közül azt hiszem a legkisebb érdeklődésre ad okot.

Nyilván a versenynaptár kialakítása fontos az ATP-nek, minél több torna, annál jobb, de azt hiszem nehéz eladni úgy tornákat, hogy egy Grand Slam utáni héten hármat is rendeznek belőlük, ráadásul a nagy nevek ezeken nem szoktak indulni.

Szingapúr csupán egy évre tér vissza, utoljára 1999-ben rendeztek itt ATP tornát. Akkor Marcelo Rios, a korábbi chilei világelső nyert, aki máig rekorder egy szempontból, hiszen ő volt az Open-érában az egyetlen férfi teniszező, aki Grand Slam győzelem nélkül volt világelső.

A mostani torna sorsolását elnézve nehéz elhinni, hogy valaki egyáltalán Grand Slam döntőt tud játszani a későbbiekben, hiszen nem vagyunk elkényeztetve nagy nevekkel a 360 ezer dollár összdíjazású versenyen.

Az első kiemelt Adrian Mannarino lesz, aki a felső ágon Albot, Nishioka és Bublik lehetnek kiemeltként veszélyesek, míg alul a 2. kiemelt John Millman futhat majd össze Marin Cilic-csel az elődöntőben. A torna meglepetést is hozhat akár egy új tornagyőztest is avathatnak Szingapúrban.

A torna sorsolása itt érhető el: Singapore Tennis Open

A kép forrása: atptour.com