Ennél szorosabb aligha lehetett volna Fucsovics Márton rotterdami rajtja

Az elsőszámú magyar férfi teniszező hatalmasat csatázott a fedett pályás tenisztorna első fordulójában, kétméteres amerikai ellenfelével.

Bejutott a második fordulóba Fucsovics Márton az ATP Tour idei első 500-as versenyén, a hollandiai Rotterdamban. A magyar teniszező ellenfele az amerikai Reilly Opelka volt, aki a mezőny legmagasabbjának számít a maga 211 centiméterével. Testi adottságából kifolyólag hatalmasakat szervál, fegyverére pedig fedett pályán kimondottan támaszkodhat. A találkozó ennél fogva csak egy-egy breaket hozott a felek részéről, és a lehető legszorosabbra sikeredett. Az első játszmában elején még történt egy break-váltás, de ez volt az utolsó alkalom a meccsen, mikor az aktuális fogadó nyerte az adott játékot. Három szettet játszottak és mind a hármat rövidítés zárta le, ezek közül pedig kettőn is egyetlen egy mini-break döntött a felek között. Szerencsére a szoros szituációk zöméből Marci jött ki jobban és egy 2 óra 54 perces csatában megnyerte a mérkőzést.

Fucsovics a selejtezőn keresztül vívta ki a szereplést Rotterdamban, a folytatásban pedig a torna 5. kiemeltje, Roberto Bautista Agut várhat rá, ha spanyolt nem lepi meg fiatal honfitársa, Alejandro Davidovich Fokina. A magyar játékosé volt egyébként a hétfői játéknap utolsó mérkőzése, történésekben pedig azelőtt sem szűkölködött a program. Kiesett a tavalyi döntős Felix Auger-Aliassime (7.), akit a szebb napokat is megélt Kei Nishikori búcsúztatott egy szoros és egy sima játszmában.

Murray Rotterdam 2021

A világranglistán most csak 123. Andy Murray, de küzdőszellemben ugyanolyan, mint régen.
Kép forrása: atptour.com

A karrierjét újraépíteni szándékozó Andy Murray viszont hősies küzdelemben kiejtette a hazai kedvenc Robin Haasét a szabad-kártyások csatájában. A holland teniszező a mérkőzés döntőjátszmájában adogatott a 4/1-es vezetésért, de a háromszoros Grand Slam-bajnok, korábbi világelső skót megmutatta, hogy bár az erőnléte még nem az igazi, küzdeni akarása azonban igen: 1/3-as állás után zsinórban 5 játékot megnyerve harcolta ki a győzelmet. Murray ellenfele Andrey Rublev (4.) lehet majd a második fordulóban.

Eredmények

Fucsovics M. – R. Opelka 7/6(2) 6/7(4) 7/6(4)
K. Nishikori – F. Auger-Aliassime (7.) 7/6(4) 6/1
A. Murray – R. Haase 2/6 7/6 6/3

Az orosz játékos kedden mutatkozik be a tornán, ahogyan a mezőny másik sztárja, Stefanos Tsitsipas (2.) is. A nap meccsét azonban kétség kívül a Stan Wawrinka (8.) – Karen Khachanov találkozó jelentheti.

A borítókép forrása: hatharom.com