Federer nem fog indulni Miamiban

Habár jövő héten Dohában visszatér a svájci élő legenda, lemondott egy másik, közelgő versenyt.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok ügynöke, Tony Godsick erősítette meg a hírt hétfőn a Miami Heraldnak, hogy a szezon első Masters-tornájának címvédője nem lesz ott Floridában március vége és április eleje között. Federer több, mint egy éve nem játszott hivatalos mérkőzést, ugyanis a tavalyi Australian Openen megsérült a térde, amit aztán kétszer is megoperáltak. A műtét és a rehabilitáció miatt eleve csonkának ígérkezett 2020-as szezonja, azonban a koronavírus-járvány globális beállta után várható volt, hogy az egész esztendőt kihagyja tenisz szempontjából, hogy 2021-re újult erővel térhessen vissza.

A dolgok azonban nem a tervei szerint alakultak, hiszen az idei Australian Open-részvételt úgy sem vállalta be, hogy azt a megszokottnál három héttel később rendezték meg. Visszatérésének helyszíneként így esett a választás a jövő héten kezdődő dohai ATP 250-es tornára, ha pedig elég fittnek érzi magát a katari fővárosban, akkor újabb egy héttel később a dubaji 500-ason is megméretteti magát. Ezután viszont mindenképpen tart még egy szünetet, mert szeretne ott lenni majd az európai salakpályás tornákon is.

Mivel 2019-ben Roger Federer nyerte meg a Miami Opent, így 1000 ranglista pontot kellene megvédenie. Bejelentésével azonban biztossá vált, hogy ugyanennyit fog majd veszíteni a verseny végeztével, ezután megmaradó 5630 pontjával pedig kettő helyet rontana jelenlegi, 5. pozíciójánál a világranglistán. Ezen persze a számok törvényei alapján korrigálhat az Arab-félszigeten, de ekkora kihagyás után jó kérdés, mire lehet majd képes az augusztusban 40. életévét betöltő bázeli teniszező…

A borítókép forrása: essentiallysports.com