Fucsovics Márton győzelemmel kezdett Dohában

Fucsovics Márton sikerrel vette az első akadályt Dohában. A magyar teniszező két szettben győzte le a szerb Dusan Lajovic-ot. 

Fucsovics Mártonnak nem jutott túlságosan sok pihenő, miután két napja tornadöntőt játszott Rotterdamban, ma már a dohai ATP 250-es verseny első körében lépett pályára. A magyar játékosra ráadásul nem várt könnyű mérkőzés, hiszen a világranglista 27. helyezettjével, a szerb Dusan Lajovic-csal csapott össze.

Fucsovics Márton számára nehezen kezdődött a találkozó, miután első adogatójátékában rögtön break labdákat kellett hárítania, majd 3-3-nál már elveszítette a szerváját. Lajovic így közel került az első szett megnyeréséhez, azonban az előnye semeddig sem tartott, mivel a következő játékban a magyar teniszező eltüntette a break hátrányt. Nagyon úgy nézett ki Fucsovics 6-5-nél pontot tehet a játszma végére, viszont Lajovic három szettlabda hárítását követően kiharcolta a rövidítést. A nyíregyházi játékos ezek után gyorsan rendezte sorait, és a Tiebreaket 7-3-ra megnyerve szettelőnybe került. A második felvonás már nem hozott ennyire szoros küzdelmet, Fucsovics kétszer is elnyerte a szerb adogatását, és 1 óra 42 perc játék után továbbjutott a második fordulóba.

Fucsovics Márton a negyeddöntőbe jutásért a Dél-afrikai Lloyd Harris-szal találkozik, aki meglepetésre döntő játszmában búcsúztatta a svájci Stan Wawrinka-t.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Dusan Lajovic 7/6(3) 6/3

Kiemelt kép forrása: 24.hu