Fucsovics Márton negyeddöntős Dohában

Fucsovics Márton bejutott az ATP 250-es dohai torna negyeddöntőjébe. A magyar teniszező döntő szettben győzte le a dél-afrikai Lloyd George Harris-t. 

Fucsovics Márton miután tegnap két szettben búcsúztatta Dusan Lajovicot, a szerdai játéknap utolsó mérkőzésén a dél-afrikai Lloyd George Harris-szal mérkőzött meg. A két játékos eddigi egyetlen mérkőzését Harris nyerte meg a 2019-es Chengdu-i versenyen.

Fucsovics számára nem kezdődött jól a találkozó, miután 3-3-nál elveszítette az adogatását, Harris pedig könnyedén hozta a saját szerváit, és 6-4-re megnyerte az első szettet.  A második felvonásban csupán a magyar játékosnak kellett egy break labdát hárítania, így a játszma sorsát Tiebreak döntötte el. A rövidítésben Harris 3-1-es vezetésre tett szert, Fucsovics azonban megemberelte magát, 7-5-el elvitte a Tiebreaket, és kiharcolta a döntő szettet. A harmadik játszmában a nyíregyházi teniszező már sokkal koncentráltabban teniszezett ellenfelénél, gyorsan ellépett 3-0-ra, majd végig megőrizve dupla break előnyét, 6-2-vel lezárta a mérkőzést.

Fucsovics Márton tehát szetthátrányból fordítva csatlakozott a negyeddöntős mezőnyhöz Dohában, ahol az orosz Andrey Rublev-vel találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Lloyd George Harris 4/6 7/6(5) 6/2

Kiemelt kép forrása: 24.hu