Federer búcsúzott Dohában

Roger Federer számára a negyeddöntő jelentette a végállomást Dohában. A svájci teniszező döntő szettben szenvedett vereséget a grúz Nikoloz Basilashvili-vel szemben. 

Roger Federer már az elődöntőért szállt harcba a dohai ATP 250-es versenyen, ahol a grúz Nikoloz Basilashvili volt az ellenfele. A két játékos eddig egyszer, a 2018-as Australian Openen mérte össze az erejét, akkor Federer könnyedén három szettben tudott nyerni.

Federer nagy elánnal kezdte a mérkőzést, és nem teketóriázott sokat, 2-1-nél elnyerte Basilashvili adogatását. A grúznak ugyan a következő játékban két fogadó előnye is volt, ami azonban kihasználatlanul maradt, innentől kezdve pedig Federer könnyedén besöpörte az első szettet. A második felvonás tökéletes ellentéte volt az elsőnek, és itt Basilashvili pillanatai következtek. A grúz hamar el tudott lépni 3-0-ra, és miután Federer szépített, a szett során már nem veszített több játékot. A harmadik játszma közepén a svájci került először bajba adogatóként, azonban három fogadó előny hárítását követően elkerülte a break hátrányt. Nagyon úgy tűnt ez kulcsfontosságú game lehet, hiszen Federer 5-4-nél mérkőzés labdához jutott, amit viszont nem tudott kihasználni. A 20-szoros Grand Slam bajnok ezért nagy árat fizetett, mivel 5-5-nél elveszítette a szerváját, majd Basilashvili adogatóként lezárta a találkozót.

Nikoloz Basilashvili tehát óriási csatában legyőzte Roger Federert, és készülhet az elődöntőre Taylor Harry Fritz ellen. Az amerikai teniszező ugyanis döntő szettben győzte le a kanadai Denis Shapovalovot.

A mérkőzés végeredménye: 

Nikoloz Basilashvili-Roger Federer ( 2 ) 3/6 6/1 7/5

Kiemelt kép forrása: eurosport.co.uk