Visszalépett a dohai tornától Fucsovics Márton

Megterhelő volt az elmúlt másfél hét az elsőszámú magyar férfi teniszező számára.

Ugyan a múlt heti, rotterdami döntős szereplés után a világ egy másik pontján, Dohában is tudott két meccset nyerni, teljesen elfáradt Fucsovics Márton. A magyar teniszező Hollandiában a selejtezőből indulva jutott el a vasárnapi fináléig, majd szinte azonnal utazott versenynaptárának következő állomására, a Közel-Keletre. Az intenzív menetrend, a hatórás utazás és a drasztikus környezetváltás ellenére Katar fővárosában is nyert két meccset – Dusan Lajovic, illetve Lloyd Harris ellen – de a rotterdami döntő visszavágóját Andrey Rublev (3.) ellen nem rendezik meg.

Marci ugyanis visszalépett a kemény pályás, ATP 250-es versenytől. Szerdai győzelme után a Facebook-ra kiírt bejegyzésében már tett utalást arra, hogy pillanatnyi teljesítőképességeinek határára érhetett, ezért dönthetett úgy a Harris elleni győzelem másnapján, inkább nem kockáztat. A torna címvédője, Rublev ezzel azt mondhatja el magáról, hogy nem játszott még mérkőzést a tornán, de máris ott van a legjobb 4 között, mert az első korben erő-nyerő volt, a másodiktól pedig Richard Gasquet lépett vissza.

Csütörtökön tehát csak három mérkőzést játszanak a Qatar ExxonMobil Openen. Taylor Fritz és Denis Shapovalov (4.) hamarosan elkezdi a maga mérkőzését, őket követi a visszatérő Roger Federer (2.) Nikoloz Basilashvili ellen, a játéknapot pedig Dominic Thiem (1.) és Roberto Bautista Agut (5.) zárja majd.

Fucsovics Mártont legközelebb a dubaji ATP 500-as tornán láthatjuk, remélhetőleg kipihenten…

Kép forrása: youtube.com