Nikoloz Basilashvili lett Doha bajnoka

Nikoloz Basilashvili végső győzelmével zárult a dohai ATP 250-es verseny. A grúz teniszező a fináléban két szettben győzte le a spanyol Roberto Bautista Agutot. 

Amikor megtörtént a dohai ATP 250-es verseny sorsolása, nem feltétlen egy Roberto Bautista Agut-Nikoloz Basilashvili döntőre lehetett előzetesen számítani. Basilashvili és Bautista Agut egyaránt szép skalpot jegyezhetett a torna folyamán, hiszen a grúz a negyeddöntőben Roger Federert, míg a spanyol a tegnapi elődöntőben Andrey Rublevet ejtette ki. A grúz számára karrierje negyedik ATP tornagyőzelme volt a tét, a spanyol pedig 2019 után ülhetett volna vissza a trónra Dohában.

Az első játszma teljes mértékben a magabiztos adogatójátékokról szólt. Egyetlen árva break labdát sem jegyezhettünk fel a statisztikába, így a rövidítés döntötte el ki kerül szettelőnybe. A Tiebreak fej-fej melletti küzdelmet hozott, majd 6-5-nél Basilashvili türelmesen kivárt a támadási lehetőségre, és miután rákényszerítette ellenfelét a hibára, elvitte az első szettet. A második felvonás már nem hozott ekkora harcot. A két játékos 2-2-ig gond nélkül hozta az adogatását, majd Basilashvili elkezdett egyre agresszívabban teniszezni, és ezzel Bautista Agut nem tudott mit kezdeni. A grúz játékos 2-2 után már nem veszített több játékot, és megérdemelten zsebelte be a dohai tornagyőzelmet.

Basilashvili 2019 után nyert újra ATP tornát
Kép forrása: netherlandsnewslive.com

Nikoloz Basilashviliről az elmúlt időszakban nem lehetett túlságosan sokat hallani, hiszen általában az első fordulókban búcsúzott. Ezen a tornán azonban ismét bebizonyította, hogy  a stabil és kellően agresszív játékával komolyan számolni kell, kíváncsian várjuk karrierje negyedik ATP tornagyőzelme milyen lökést ad a grúz teniszező számára.

A döntő végeredménye: 

Nikoloz Basilashvili-Roberto Bautista Agut ( 5 ) 7/6(5) 6/2

Kiemelt kép forrása: sports.nbssports.com