Fucsovics Márton győzelemmel kezdett Dubai-ban

Fucsovics Márton győzelemmel mutatkozott be Dubai-ban. A magyar teniszező igen nehéz helyzetből győzte le a kanadai Vasek Pospisilt.

Fucsovics Márton megkezdte szereplését a Dubaji ATP 500-as tornán. A nyíregyházi játékosnak az első fordulóban a kanadai Vasek Pospisil volt az ellenfele. A két játékos eddig a 2018-as Roland Garros főtábláján, valamint a 2020-as párizsi ATP 1000-es verseny selejtezőjében találkozott, ezeket a mérkőzéseket egyaránt Fucsovics nyerte meg.

A találkozó nem kezdődött jól Fucsovics számára. A magyar teniszező nagyon hamar elveszítette az adogatását, majd miután 4-2-es hátrányánál 6 break labdát hagyott kihasználatlanul, újra elbukta a szerváját, és ezzel a szettet is 6-2-re. Nagyon úgy tűnt, hogy Pospisil ezt a mérkőzést könnyedén fogja megnyerni, hiszen a második felvonásban már 4-1-re vezetett. Fucsovics azonban még időben hajrázni kezdett, előbb 4-4-nél utolérte a kanadait, majd nem sokkal később 7-5-el kiegyenlített. A harmadik játszmában először Pospisilnek adódott break lehetősége, amivel azonban nem tudott élni. 4-4-nél egy nagyon hosszú játék következett, aminek a végén Fucsovics elnyerte ellenfele szerváját és a továbbjutásért adogathatott. A magyar játékos pedig nagyon higgadt maradt, könnyedén kiszerválta a találkozót, és egy 2 óra 13 percig tartó mérkőzésen bejutott a második fordulóba Dubai-ban.

Fucsovics Márton tehát túl van egy hatalmas csatán, amiből erőt meríthet a folytatásra. A 29 éves játékos a következő fordulóban a torna hatodik kiemeltjeként jegyzett, spanyol Pablo Carreno Bustával mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Vasek Pospisil 2/6 7/5 6/4

Kiemelt kép forrása: sportkeeda.com