Murray szerint abba kéne hagyni Djokovic kritizálását

A skót a Sportskeeda oldalnak beszélt arról, hogy a szerbet bírálóknak már rég el kellett volna hallgatniuk

Novak Djokovic februárban kilencedik alkalommal nyerte meg az Australian Opent, ami hihetetlen dominanciát jelent. Összehasonlításképpen Roger Federer nyolc wimbledoni trófeánál tart. A világelsőt azonban már a versenyt megelőzően is éles kritika érte az ausztrál sajtó részéről a kéthetes kötelező karantén során felmerülő extra igényei miatt, majd sérülését vonták kétségbe sokan, és szimulálással vádolták.

Murrayt arról kérdezték, vajon Djokovic győzelme elhallgattatja e a kétkedőket. “Mindentől függetlenül már rég békén kéne hagyniuk Novakot.” – válaszolta a korábbi világelső. “Fantasztikus győzelem volt, ami megmutatta, hogy még mindig top formában játszik. Kilenc alkalommal megnyerni egy versenyt elképesztő teljesítmény, és már rég el kellett volna hallgatniuk a bírálóknak.”

Murray szerint mentális okok miatt ennyire nehéz legyőzni Djokovicot, Nadalt és Federert: “Minden nagy játékosban egyszerre van jelen a hihetetlen tehetség, a koncentrációs készség, a mentális erő és a rengeteg edzésmunka. Ráadásul mindegyiküket nagyszerű segítő csapat veszi körül.” – vélekedett Murray.

“Mivel a teniszben óriási szerepe van annak, hogy az ember semmilyen helyzetben ne veszítse el a fejét, ezért nagyon sokat számít a sok éves tapasztalatuk is. Ezt remekül felhasználják a fiatalabb versenyzők ellen, így tudnak többnyire még mindig föléjük kerekedni.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág