Thiem a legjobbak között tartja számon Andrej Rublevet

A fiatal orosz óriási lendülettel robbant be a teniszelitbe, és ez kivívta a világranglista negyedik osztrák elismerését is

Dominic Thiem a világ három legjobb teniszjátékosa közé sorolja Andrej Rublevet, aki tavaly tíz tornadöntőjéből nyolcat megnyert. Thiem a saját bőrén is megtapasztalta Rublev szárnyalását, hiszen három legutóbbi összecsapásukból vesztesen került ki (2020-ban a londoni ATP Finals csoportkörében 6-2 7-5, a fedettpályás bécsi tornán 7-6 6-2 lett az eredmény, míg 2019-ben Hamburgban két szoros tie-breakben kapott ki Thiem Rublevtől).

“Jelenleg a világ három legjobbja között van.” – mondta Thiem az oroszról. “Elképesztő sorozatot produkál, már idén is nyert egy tornát Rotterdamban. Mivel az utóbbi három mérkőzésünket elvesztettem ellene, nagyon szeretnék visszavágni. Remélem, ez legkésőbb Mexikóban összejön.”

Thiem és Rublev Mexikó Cityben játszanak majd bemutató mérkőzést, erre célzott az osztrák.

Valóban, Rublev 2021-es szezonja is impresszív: Oroszországgal megnyerték az ATP Kupát, majd az Ausztrál Openen a negyeddöntőben csak honfitársa, a későbbi döntős Daniil Medvedev tudta megállítani.

Rublev jó szereplésének a mi Fucsovics Marcink a legnagyobb kárvallottja, hiszen idei három találkozójukból sajnos egyszer sem sikerült nyernie. A rotterdami tornadöntőben szoros küzdelemben, 7-6 6-4-re kerekedett felül Rublev. Dohában a magyar játékos visszalépni kényszerült, majd egy héttel később Dubaiban 7-5 6-2 arányban kapott ki Marci.

Jó hír azonban, hogy itt a lehetőség a revansra, ugyanis a Miamiban zajló mestertornán mindketten nyertek első meccsükön, így újra összekerült a páros. A harmadik körben magyar idő szerint 19 óra tájban lépnek pályára a felek, újra szoríthatunk tehát Marcinak, hogy negyedszerre sikerüljön a bravúr.

Forrás

A kiemelt kép forrása: sportsnet.ca