“Medvedev bosszantó teniszező”

Matteo Berrettini mondta el a véleményét a SuperTennisnek az oroszok világbajnokáról.

Az olasz teniszező nem tartja egy kellemes jelenségnek Daniil Medvedevet, de ezt a korábbi US Open-elődöntős szakmailag értette, és nem emberileg. Az orosz 2019-ben robbant be az férfi tenisz élmezőnyébe és nem csak személyiségben, de játékstílusban is különleges és formabontó a sportág számára. Az egyediséget szereti a közönség, emiatt nem kevés rajongót szerzett már magának Medvedev, ám míg a nézők szórakoznak, addig az aktuális ellenfelek bosszakodnak, ugyanis a játékstílusa kimondottan kellemetlennek számít.

Így vélekedik róla Matteo Berrettini is, aki kétszer játszott már a világranglista jelenlegi harmadik helyezettjével, de mind a 2018-as Indian Wellsi tornán, mind az idei ATP Kupán kikapott tőle:

“Bosszantó egy teniszező és ezt mások nevében is mondom. A technikája egyedülálló, olyan alacsonyan pattannak az ütései, mintha nyesne, főleg a fonákja. Az alapvonaltól nagyon mélyen helyezkedik el a pályán, alig tudja leszorítani az ember. Én már csak tudom, milyen érzés efféle ellenállásba ütközni, mert nekem az ellenfél leszorítása a taktikám, de a tudat, hogy egyszerűen nem tudsz rajta fogást találni, nyomás alá helyez. S ha ez még nem lenne elég, nagyon jól szervál, nem ad második esélyt a fogadónak.”

Ezen a héten, Madridban viszont az olasznak alakulnak jobban a dolgok, ő ugyanis a két hete, Belgrádban bezsebelt tornagyőzelem után most a szezon negyedik Mastersén ott van a legjobb 8 között. Nem sokon múlott, hogy ott az orosszal találkozzon, de Medvedev kikapott Christian Garintól csütörtökön. Berrettini pedig akár a döntőt is megcélozhatja, ugyanis a Mutua Madrid Openen az alsó ágon ő maradt a legmagasabban rangsorolt teniszező: ha legyőzi a chileit a 8. kiemelt, akkor a Casper Ruud – Alexander Bublik mérkőzés nyertesével mérőzhet meg az elődöntőben.

(via)

Borítókép forrása: eredmenyek.com & AFP