Sebastian Korda lett Parma bajnoka

Sebastian Korda nyerte a Parma-i ATP 250-es tornát. Az amerikai teniszező a fináléban két szettben győzte le az olasz Marco Cecchinato-t. 

Szombat délutánra már csak az a kérdés maradt megválaszolatlanul, hogy ki nyeri az idén első ízben megrendezett Parma-i versenyt. A fináléba kerülésért Sebastian Korda magabiztosan győzte le Tommy Paul-t, míg Marco Cecchinato döntő szettben diadalmaskodott Jaume Munarral szemben.

Korda kezdte nagyobb lendülettel a döntőt, és miután meggyőzően hozott saját adogatásai mellett kétszer is elnyerte Cecchinato szerváját, 6-2-vel vezetést szerzett. A második felvonás már jóval szorosabb küzdelmet hozott, és könnyen fordulatot vehetett volna a mérkőzés, azonban Cecchinato kihasználatlan break labdája megbosszulta önmagát. Az olasz 4-4-nél nem tudta elvenni ellenfele adogatását, ellenben az amerikai a következő játékban fogadóként vetett véget a finálénak. Korda egy 1 óra 16 percig tartó találkozót nyert meg.

Sebastian Korda teljesen megérdemelten diadalmaskodott Parma-ban, hiszen az egész torna során nem veszített játszmát. Az amerikai tehát remek formában várja a Roland Garrost, azt követően, hogy megszerezte pályafutása első egyéni ATP tornagyőzelmét.

A döntő végeredménye: 

Sebastian Korda-Marco Cecchinato 6/2 6/4

Kiemelt kép forrása: ligaolahraga.com