RG 2021: Majdnem szettet vesztett Nadal a kezdésnél

A tizenháromszoros bajnok spanyol is bemutatkozott a Roland Garroson. Nem sokon múlott, hogy kicsit túlórázzon.

Megtette első lépését az egyedüli Grand Slam-rekorderség felé Rafael Nadal (3.). A Salakkirály szerda délután kezdte meg szereplését fő vadászterületén és jól is indult első fordulós mérkőzése Alexei Popyrin ellen. Az első két szett alatt Nadal csak 5 játékot engedett ausztrál ellenfelének, de a harmadik szettre váratlan módon megfordultak az erőviszonyok. Popyrin ugyanis 5/2-es vezetésre tett szert, majd nagy szerváival eljutott a játszmalabdákig.

Ebből az egyiket azonban gyakorlatilag ziccerhelyzetből rontotta el, és ha késleltetve is, de gyakorlatilag menetrendszerűen omlott össze, ahogyan az általában megtörténik egy marginálisabb teniszezővel, ha egy nagyágyúval szemben kerül nagy lehetőség elé. Popyrin annyiban tudta késleltetni Nadal győzelmét, hogy a harmadik szett rövidítésben dőlt el, de a 20-szoros Grand Slam-bajnok a hét nyert pontig tartó játékban sem ütközött nagy ellenállásba.

Nadal szűk kettő és félóra alatt nyerte meg a találkozót (6/3 6/2 7/6(3)) a legjobb 64 között pedig egy neves, de karrierje csúcsán már túllévő teniszezővel, a franciák fonák-virtuózával, Richard Gasquet-val csap össze.

Kép forrása: eredmenyek.com & AFP