Marin Cilic lett Stuttgart bajnoka

Marin Cilic nyerte az ATP 250-es Stuttgart-i tornát. A horvát teniszező a fináléban két szettben győzte le a kanadai Felix Auger-Aliassime-et. 

A Roland Garros mellett párhuzamosan megkezdődött a füves pályás szezon is, aminek a németországi Stuttgart volt az első állomása. A fináléba végül a horvát Marin Cilic, valamint a torna harmadik kiemeltje, a kanadai Felix Auger-Aliassime jutott be. Mind a két játékos számára óriási volt a tét, hiszen a 2014-es US Open bajnok utoljára a 2018-as Queen’s Club-i tornát tudta megnyerni, Auger-Aliassime-nak pedig ez volt a nyolcadik próbálkozása arra, hogy végre egyéni ATP versenyt nyerjen.

A mérkőzés első tíz játékában a két játékos összesen 12 fogadó előnyt dolgozott ki, ám ezekből egyelőre nem született break. 5-5-nél Cilic törte meg a csendet, aki viszonylag könnyedén elnyerte ellenfele adogatását, így a szett megnyeréséért szerválhatott. A horvát ugyan el is jutott játszma labdáig, ennek ellenére Auger-Aliassime kiharcolta a rövidítést. A Tiebreakban viszont ismét Cilic pillanatai következtek, aki 7-2-re nyerte meg ezt a rövid etapot, így 7-6-tal 66 perc játék után vezetést szerzett. A második felvonást egy darabig magabiztos adogatójátékok követték, majd 4-3-nál a horvát némileg váratlanul semmire elvette Auger-Aliassime szerváját, és adogathatott a tornagyőzelemért. Cilic pedig a következő játékban nem hibázott, magabiztosan lezárta az 1 óra 50 percig tartó találkozót.

Cilic 2018 után nyert ismét tornát
Kép forrása: sandiegouninontribune.com

Marin Cilic tehát tornagyőzelemmel kezdte a 2021-es füves pályás szezont. A horvát ezen a héten nagyon magabiztosan teniszezett, hiszen a verseny során Nikoloz Basilashvili, Denis Shapovalov, valamint a döntőben Felix Auger-Aliassime sem tudott tőle szettet elvenni. Cilic 2018 után nyert ismét egyéni ATP versenyt, amivel 10 helyet javítva a 37. pozíciót foglalja el a legfrissebb világranglistán.

A döntő végeredménye: 

Marin Cilic-Felix Auger-Aliassime 7/6(2) 6/3

Kiemelt kép forrása: cbc.ca