WTA Birmingham: Megvan az első tunéziai tornagyőztes a nőknél

2021. június 21.
by Diapolo

A birminghami tornán az esélyesek nagyjából versenyben voltak egészen a torna végéig, Ons Jabeur pedig első sikerét aratta a WTA mezőnyében.

Birminghamben gyengébb mezőny gyűlt össze, mint Berlinben, de itt is akadt pár nagyobb név azért. Meglepetésre Elise Mertens már az első körben kiesett Tomljanovic ellen. Ezzel kinyílt a felső ág, és Daria Kasatkina köszönte szépen ezt a kedves gesztust, egészen a döntőig gyalogolt. Alul Ons Jabeur magabiztosan jutott az elődöntőig, ám ott érkezett Heather Watson, aki alaposan kitakarította a nagy neveket az ágán, csakhogy a 2. kiemelt tunéziai már neki is nagy falat volt.

Kasatkina és Jabeur vívta tehát a döntőt, ami elég fordulatosan indult a breakeknek hála, ám Kasatkina volt az, aki kevésbé bírta a terhet, így az első szett végén nem tudta kiharcolni a tiebreaket. A második játszma is nehezen indult be, miután újra visszaesett kicsit a fordulatszám a két lánynál, de megint Jabeur tudott megerősödni ebben a helyzetben, és ez pont elég volt ahhoz, hogy már ne engedje vissza Kasatkinát a meccsbe, így 7:5, 6:4-re nyerte a birminghami döntőt, ezzel pedig első tornagyőzelmét aratta a WTA Touron, ráadásul az első tunéziai győztes lett egyben, ezzel történelmet írva az egész arab régióban.

A kép forrása: wtatennis.com