Wimbledon 2021: Iga Swiatek és Elena Rybakina is készülhet a folytatásra

A wimbledoni torna első napjának második felében már nem sorjáztak a nagy nevek, de bemutatkozott például Swiatek, aki Hsieh ellen lendülhetett bele a játékba.

Iga Swiatek (7.) talán nem tartozik a legjobb füves pályás játékosok közé, de a kezdése mindenképp kecsegtető volt, hiszen Hsieh nem éppen a kellemes játékstílusú teniszezőnők egyike. Azonban itt ő sem tudott beleszólni a meccsbe, már az első szett legelején hátrányba került, a lengyel pedig nagyon stabil és kiegyensúlyozott volt a szervája mögött, amivel meg is lett az előny. A második játszmában is csak épp annyit igyekezett kiadni magából, amivel ellenfele felé tudott nőni, így 6:4, 6:4-gyel, nehézségek nélkül tudott nyerni.

Kiki Mladenovic és Elena Rybakina (18.) meccse előzetesen izgalmasnak tűnt, hiszen a francia képes egy-egy nagyobb skalpra, de ez nem az ő napja volt. Az első játszmában a játéka hiányzott, a másodikban pedig az egészsége nem volt már tökéletes, így szinte esélytelen volt a kazah lánnyal szemben. Rybakina 6:4, 6:0-ra győzött, de hozzátartozik a mérkőzés krónikájához, hogy Mladenovic-ot a második szett derekán már hosszasan kellett a combsérülése miatt ápolni, és csak becsületből fejezte be a meccset.

A sötétedés miatt az említett találkozókon kívül csak két továbbit tudtak befejezni, ezek eredményei a következők:

Begu – Volynets: 6:4, 7:5
Ahn – Watson: 2:6, 7:6, 8:6

A kép forrása: twitter.com/WTA