Folyton azt kérdezik, mikor vonulok vissza

2021. június 29.
by Jerry

Folyamatosan a visszavonulását rebesgették, hétfői első körös győzelme azonban közel sem erre utal. Frusztrációját is kifejezte a sok negatív kérdéssel kapcsolatban a skót játékos.

Andy Murray négy játszmában, 6-4, 6-3, 5-7, 6-3-ra legyőzte a grúz Nikoloz Basilashvilit a wimbledoni torna első napján. Mint azt korábbi cikkünkben is írtuk, az egykori világelső karrierje csúcsán kényszerült pihenőidőszakra és orvosi beavatkozásra csípősérülésével. A háromszoros Grand Slam bajnok megcáfolta kétkedőit, akik szinte temették a játékos jövőjét hosszú kényszerpihenője alatt. Keményen dolgozott, visszatérése pedig rögtön egy páros és egy egyéni bajnoki címet hozott neki.

Első fordulós győzelmét követően őszintén beszélt az elmúlt hónapok nehézségeiről, küzdelmeiről. „Rendkívül kemény időszak (volt), még az elmúlt hónapok is” – nyilatkozta Murray. „Nem a legsúlyosabb sérüléseim voltak, de frusztráló volt, hogy nem tudtam pályára lépni. Kevés lendületem volt, de folyamatosan próbálkoztam, keményen edzettem, edzőterembe mentem, tettem a megfelelő dolgokat, hogy idejöhessek, és most nagyon szerencsésnek érzem magam.”

2017 óta nem játszott Wimbledonban a 34 éves játékos, éppen ezért idén sokan azt gondolták, hogy ez az év a búcsú időszaka lesz a skótnak, de erről szó sincs. „Folyton megkapom a kérdést, ez lesz az utolsó éved Wimbledonban, ez az utolsó meccsed? A válaszom határozottam nem, tovább akarok játszani!”

„Meg tudom csinálni, még mindig! Ő (Basilashvili) a 28. helyezett a világranglistán, én alig játszottam, mégis megvertem” – fejezte be Murray.

Kép forrása: www.theguardian.com