Wimbledon 2021: Murray nagy csatát nyert meg, Rublev könnyedén jutott tovább

Andy Murray nyerte a nap mérkőzését, miután 2-1-es szetthátrányból fordítva legyőzte a német Oscar Otte-ét. A brit teniszező mellett az orosz Andrey Rublev is továbbjutott. 

Andy Murray miután a 24.kiemelt Nikoloz Basilashvilit négy játszmában búcsúztatta, a második fordulóban a német Oscar Otte-val mérkőzött meg. A brit teniszező remekül kezdte a találkozót, hiszen megnyerte az első játszmát, ráadásul a második felvonásban is break előnyhöz jutott. Innentől azonban Otte pillanatai következtek, aki előbb megfordította a második szettet, majd  6-4-re megnyerte a harmadik etapot, így közel volt ahhoz, hogy nagy szomorúságot okozzon a hazai közönségnek. Murray azonban ismét bebizonyította, hogy hatalmas küzdő. A háromszoros Grand Slam bajnok 6-4-gyel kiegyenlített, majd az ötödik játszmát teljes mértékben kontroll alatt tartva végül kiharcolta a továbbjutást. Murrayre komoly erőpróba vár a nyolcaddöntőbe jutásért, hiszen a kanadai Denis Shapovalov lesz az ellenfele.

Andrey Rublev azt követően, hogy az előző fordulóban játszmát veszített Federico Delbonis-szal szemben, ezúttal nem szeretett volna semmiféle túlórát. Az orosz teniszező a dél-afrikai Lloyd Harris-szel mérkőzött meg, aki ellen 51 perc játékot követően mindösszesen 3 game elvesztésével megnyerte az első két játszmát. Rublev a harmadik felvonásban már az eddigieknél nagyobb ellenállásba ütközött, azonban a számára lehető legjobb pillanatban 5-5-nél elvette ellenfele adogatását, majd könnyedén lezárta a találkozót. Az orosznak nem lesz egyszerű dolga a következő fordulóban, mivel az olasz Fabio Fogninival csap össze.

Rublev magabiztosan jutott be a harmadik fordulóba
Kép forrása: insider-voice.com

A tegnapi játéknap több kiemelt teniszező búcsúját is jelentette. A hallei bajnok Ugo Humbertnek az első forduló jelentette a végállomást, miután egy hatalmas mérkőzésén vereséget szenvedett az ausztrál Nick Kyrgios ellen. A második körben nagy meglepetésre öt szettben búcsúzott az amerikai John Isner a japán Yoshihito Nishikoka-val szemben, és ezt a fordulót már a norvég Casper Ruud, valamint az orosz Aslan Karatsev sem élte túl.

Kiemelt kép forrása: 365newslive.com