Wimbledon 2021: Matteo Berrettini a negyedik elődöntős

Queen’s Club bajnoka megakadályozta, hogy két kanadai legyen ott a 4 között.

Matteo Berrettini (7.) lesz majd a Roger Federert kiejtő Hubert Hurkacz (14.) ellenfele a Wimbledoni Teniszbajnokság elődöntőjében, miután négy játszmában búcsúztatta a fiatal kanadai Felix Auger-Aliassime-t (16.). Habár mindkét fél nagy adogatásokra és nagy alapvonal-ütésekre képes, a villámgyors füves borítás ellenére sok breaket hozott a mérkőzés, az első két szett alatt szám szerint hetet az addig lejátszott 21 játékból. Két játszma után 1-1 volt az állás és a meccs csak még kiélezetebbé vált, mikor a harmadik felvonásban szinte érinthetetlenek voltak az adogatók. Berrettini viszont a tie-break kapujában ki tudta harcolni az újbóli vezetés megszerzéséhez szükséges nüansznyi különbséget.

FAA Wimbledon 2021

Felix Auger-Aliassime első negyeddöntőjét játszotta Grand Slam-tornán, miután az előző körben Alexander Zverevet győzte le.
Kép forrása: essentiallysports.com

A harmadik szett megnyerése pedig sokat nyomott a latban a folytatásra, a következő játszmában az olasz mindössze 5 labdamenetet veszített el a szervái mögött, miközben 20 éves ellenfeléét egyszer el tudta venni és megakadályozta, hogy Denis Shapovalov (10.) után egy másik kanadai teniszező is ott lehessen a legjobb 4 között – végeredmény: 6/3 5/7 7/5 6/3. Kevéssel több, mint 3 óra alatt harcolta ki karrierje második Grand Slam-elődöntőjét, ám a 2019-es US Open és Rafael Nadal után a most következő megmérettetésen már nem ő lesz előzetesen az alárendeltnek várt fél. Elvégre az olasz egyre stabilabbá teszi top 10-es helyét a világranglistán, mindemellett tornát nyert két hete a “Wimbledon előszobájának” is nevezett Queen’s Club-ban is. Hubert Hurkacz viszont korántsem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

Borítókép forrása: thescore.com