WTA Beharangozó: Budapest

2021. július 12.
by Diapolo

Hét év után rendeznek Budapesten újra salakos WTA tornát, ahol több magyarnak is szoríthatunk a főtáblán, aki pedig testközelből élvezné a történéseket, annak a Római Teniszakadémiáig kell mennie.

Ezen a héten három WTA 250-es tornát rendeznek, de ahogy már megszokhattuk, Wimbledon után nem rohannak a nagy nevek ezekre a tornákra, így meg kell elégednünk a kevésbé meghatároó játékosokkal, de így is izgalmas hét áll előttünk.

Budapesten 235 ezer dollár összdíjazású versenyt rendeznek, és négy magyar is lesz a főtáblán. Sajnos, hiába lehettek volna többen is, a Stollár Fanny, Drahota Szabó Dorka, Szabanin Natália, Bondár Anna és Tóth Amarissa ötös már a selejtező első körében elvérzett.

A felső ág tetején Yulia Putintseva (1.) szerepel, aki a grúz Ekaterine Gorgodze ellen kezd. A tábla felső részén két román kiemelt szerepel: Irina Camelia Begu (4.) és Ana Bogdan (5.), de Sara Errani (8.) is ide kapott besorololást. Ami a magyarokat illeti, Gálfi Dalma lesz az egyetlen magyar felül, ő Aliona Bolsova ellen vívja első fordulós meccsét.

Alul Aliaksandra Sasnovich (6.) lesz Babos Tímea első ellenfele, így a legmagasabban rangosolt hölgy teniszezőnk nehéz ellenféllel kell, hogy szembenézzen már az elején. Ezen kívül Bernarda Pera (3.) és Viktoriya Tomova (7.) a kiemeltek ezen a ágon, valamint Danielle Collins (2.), aki a tábla legalján szerepel. Babos Timi mellett Udvardy Panna majd Mayar Sharif, Jani Réka Luca pedig Elisabetta Cocciarettot kapta első fordulós ellenfélnek, utóbbi továbbjutása esetén akár Collins ellen is bizonyíthat.

A torna sorsolása itt érhető el: https://www.wtatennis.com/tournament/2036/budapest/2021/draws

A kép forrása: eurosport.hu