Casper Ruud diadalmaskodott Bastadban

Casper Ruud végső győzelmével zárult a bastadi ATP 250-es torna. A norvég teniszező a fináléban magabiztosan győzte le az argentin Federico Coria-t. 

Casper Ruud harmadik egyéni ATP tornagyőzelmére készült a bastadi fináléban, és ebben az argentin Federico Coria szerette volna megakadályozni. A nagyobb rutin egyértelműen a norvég mellett szólt, ám azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy Ruud még soha nem nyert Coria ellen.

Ruud hatalmas lendülettel kezdte a finálét, és pillanatok alatt elhúzott 4-0-ra. Coria ugyan egyet a két break előnyből azonnal eltüntetett, azonban azt már nem tudta elkerülni, hogy Ruudé legyen az első szett. A norvég 4-1 után már nem bukott el újabb adogatójátékot, és 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonásban Ruud 2-2 után tudott egy fokozattal feljebb kapcsolni, és miután megnyert zsinórban három játékot, a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Coria ugyan a következő gameben három meccslabdát hárítva még szépíteni tudott, viszont 5-3-as hátrányánál újra elveszítette a szerváját, így Ruud 1 óra 28 perc játék után megszerezte a tornagyőzelmet.

Casper Ruud magabiztosan nyerte a bastadi tornát
Kép forrása: atptour.com

Casper Ruud első kiemelthez mérten nyerte meg a bastadi tornát. A norvég teniszező meggyőző teljesítményt nyújtott a héten, hiszen négy mérkőzésén egyaránt nem veszített játszmát.

A döntő végeredménye: 

Casper Ruud ( 1 )-Federico Coria 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: tennis-tourtalk.com