Yulia Putintseva nyerte a budapesti WTA tornát

Yulia Putintseva diadalmaskodott a budapesti WTA tornán. A kazah teniszezőnő magabiztosan győzte le a döntőben az ukrán Anhelina Kalininát. 

Yulia Putintseva és Anhelina Kalinina játszotta a Római Teniszakadémián megrendezett WTA torna fináléját. A kazah rendesen megszenvedett a döntőbe jutásért, hiszen Kozlova, majd Gálfi Dalma is elrabolt tőle egy szettet, míg a pályafutása első egyéni WTA döntőjét játszó ukrán játszmaveszteség nélkül került a döntőbe.

Putintseva villámrajtot vett, és rögtön dupla breakjének köszönhetően 3-0-val indította a finálét. Kalinina ugyan a következő játékban csökkentette ellenfele tetemes előnyét, a játszma további részében viszont nem tudott fogadóként érvényesülni, így Putintseva 6-4-gyel vezetést szerzett. A második felvonás már nem hozott ennyire szoros küzdelmet, miután a kazah mindösszesen 7 pontot veszítve a játszma során kiosztott Kalininának egy 6-0-át, és 1 óra 12 perc játék után megnyerte a finálét.

Yulia Putintseva a 2019-es nürnbergi torna után tudott újra egyéni WTA versenyt nyerni. A kazah teniszezőnő kiváló teljesítményt nyújtott a héten, hiszen két döntő szettes mérkőzésen is jobban egyben volt mentálisan ellenfelénél, majd a fináléban nem volt kérdés egy percig sem, hogy megnyeri a tornát.

A döntő végeredménye: 

Yulia Putintseva ( 1 )-Anhelina Kalinina 6/4 6/0

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com