ATP-Ranglista: Továbbra is Djokovic az élen, Anderson 39. helyet javított

Nem történt változás a férfi teniszezők aktuális világranglistájának élmezőnyében, az élen továbbra is a szerb Novak Djokovic áll, őt követi az orosz Daniil Medvedev és a spanyol Rafael Nadal.

Két helyet javítva már a 11. helyen található a második számú spanyol teniszező Pablo Carreno-Busta, aki a vasárnapi hamburgi döntőben két játszmában legyőzte a szerb Filip Krajinovicot, és ezzel megszerezte karrierje első ATP 500-as kategóriájú trófeáját, összességében pedig már hatodszor nyert tornát az ATP Touron. A 14. helyre lépett előre a friss bastadi bajnok, a norvég Casper Ruud, aki szettveszteség nélkül hozta le a múlt heti ATP 250-es salakos viadalt. A legnagyobb ugrást az előző heti eredményekhez képest, a szebb napokat megélt, korábbi wimbledoni döntős dél-afrikai Kevin Anderson produkálta azzal, hogy megnyerte a newporti ATP 250-es füves pályás tornát, így harminckilenc helyet javítva a 74. pozícióra lépett előre.

Magyarjaink közül Fucsovics Márton egy helyet javítva a 38., Balázs Attila viszont tíz helyet rontva a 133. helyet foglalja el a férfiak aktuális világranglistáján.

A teljes ranglistát itt találjátok: https://www.atptour.com/en/rankings/singles

Kiemelt kép: atptour.com