Már csak Djokovic maradt állva a Nagy Négyesből

Legalábbis Boris Becker szerint, aki azt gondolja, mindhárom versenytársa hanyatlóban van

A német a brit Daily Mailnek írt cikkében fejtette ki, hogy már csak a világelső tud stabilan magas szinten teljesíteni a Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic alkotta aranygenerációból, ahová Andy Murray-t is sorolták néhány éven át.

A generációváltás a szemünk láttára zajlik Becker szerint, aki azonban nagyon szeretné, ha Andy Murray-nek lenne még egy nagy dobása:

“Ha az ő helyében lennék, karácsonyig annyit játszanék, amennyit csak bírok, és utána vonnék egy mérleget” – írja Becker. “Csak akkor tudja felmérni, milyen állapotban van, ha folyamatosan éles versenyeken vesz részt. Ha a teste engedi ezt, akkor a szezon végén el tudja dönteni, merre tovább.”

Novak Djokovic nyolcat nyert a legutóbbi 12 Grand Slamből, ami akkor is elképesztő teljesítmény, ha saját bevallása szerint is egyre inkább a major tornákra koncentrál. Ehhez képest Federer eddigi utolsó, 20. trófeáját a 2018-as Ausztrál Openen szerezte, míg Rafael Nadal az elmúlt egy évben a US Opentől és Wimbledontól is visszalépett fizikális problémák, fáradtság miatt.

Becker ezt egyérteműen az őrségváltás jeleként értelmezi, ami szerinte része a sportnak:

“Szomorú látvány, ahogy az elmúlt 15-16 év nagy bajnokai veszítenek fényükből, ugyanakkor izgalmas a fiatal játékosok kibontakozását végigkövetni. Ez egy természetes folyamat, amelyet senki nem kerülhet el, függetlenül attól, hogy hívják.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: express.co.uk