Cameron Norrie diadalmaskodott Los Cabosban

Cameron Norrie ötödik próbálkozására már megszerezte pályafutása első egyéni ATP tornagyőzelmét. A brit teniszező a fináléban kétszettes győzelmet aratott az amerikai Brandon Nakashima felett. 

Cameron Norrie ugyan már 4 tornadöntőt játszott pályafutása során, azonban eddig 2019-ben Aucklandben, idén pedig Estorilban, Lyonban, valamint Queen’s Clubban egyaránt nem tudott trófeához jutni. A brit a tornagyőzelem érdekében első kiemelthez mérten nagyon magabiztosan menetelt a döntőig, ahol igen nagy meglepetésre Brandon Nakashima volt az ellenfele, hiszen a 19 éves amerikai legyőzte az elődöntőben John Isnert.

A mérkőzést Norrie kezdte sokkal jobban, hiszen 1-1-et követően zsinórban négy játékot behúzva 5-1-es vezetésre tett szert. Nakashima ugyan még szépíteni tudott, azonban a brit saját adogatása mögött kíméletlenül lezárta a játszmát, amit 6-2-re nyert meg. A második felvonás egy rövid break csatával kezdődött, majd Norrie tudott ismét egy fokozattal feljebb kapcsolni, hiszen 2-2 után már nem bukott újabb játékot a szett során. A torna első kiemeltje nagyon magabiztosan nyerte meg az 1 óra 24 percig tartó finálét.

Cameron Norrie Los Cabosban már megszerezte karrierje első ATP tornagyőzelmét
Kép forrása: ubitennis.com

Cameron Norrienak már kijárt ez a tornagyőzelem, hiszen idei három tornadöntőjéből két alkalommal is csak egy hajszál választotta el a végső diadaltól. A brit nagyon meggyőzően teniszezett ezen a héten, hiszen az első fordulóban még Elias Ymer egy szorosabb kétszettes találkozóra késztette, onnantól kezdve viszont gond nélkül gázolt át a mezőnyön.

A döntő végeredménye:

Cameron Norrie ( 1 )-Brandon Nakashima 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: atptour.com