Carlos Alcaraz Umagban szerezte meg karrierje első ATP tornagyőzelmét

Carlos Alcaraz nyerte az ATP 250-es umagi tornát. A spanyol teniszező a fináléban nagyon magabiztosan győzte le a francia Richard Gasquet-et. 

Carlos Alcaraz remek héten volt túl Umagban, és hogy feltegye arra a bizonyos I-re a pontot, igyekezett elhódítani pályafutása első ATP trófeáját. A cél elérése érdekében nem kapott könnyű ellenfelet, hiszen Richard Gasquet neve mellett már 15 egyéni tornagyőzelem állt.

A mérkőzésen Alcaraz jutott el elsőként break labdához, és egy bődületesen nagy tenyeres nyerővel finoman jelzést adott ellenfelének, hogy ő ide ezen az estén bizony nyerni jött. A spanyol magabiztosan tartotta a saját adogatását, majd miután 4-2-nél egy hosszú  játék végén ismét elvette Gasquet szerváját, nagyon közel került a szett megnyeréséhez. Alcaraz 5-2-nél sem remegett meg, és semmi esélyt nem adott a franciának a breakre, így 6-2-vel vezetést szerzett. A spanyol ráadásul remekül kezdte a második felvonást is, mivel 1-1-et követően zsinórban négy gamet is megnyert, amivel hatalmas lépést tett a tornagyőzelem megszerzése felé. Alcaraz pedig 5-2-nél megkapta a lehetőséget a verseny megnyerésére, aki nagyon higgadtan lezárta a finálét. A 18 éves teniszező egy 1 óra 17 percig tartó találkozón nyerte meg az umagi versenyt.

Carlos Alcaraz nagyon magabiztosan nyerte meg pályafutása első ATP tornadöntőjét
Kép forrása: atptour.com

Carlos Alcaraznál előbb vagy utóbb benne volt az első tornagyőzelem, és ezen a héten remek teljesítményt nyújtott Umagban. A spanyol teniszező főképp a végjátékban volt igazán meggyőző, hiszen a legjobb 4 között Albert Ramos-Vinolas, majd a döntőben Richard Gasquet sem tudott tőle szettet elrabolni.

A döntő végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 7 )-Richard Gasquet ( 4 ) 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: atptour.com