Casper Ruud lett Gstaad bajnoka

Casper Ruud végső győzelmével zárult a gstaadi ATP 250-es torna. A norvég teniszező a fináléban két szettben múlta felül a francia Hugo Gastont. 

Casper Ruud arra készült, hogy Bastad után zsinórban a második tornagyőzelmét is megszerezze, ezúttal Gstaadban. A norvég teniszező a döntőben azzal a francia Hugo Gastonnal mérkőzött meg, aki sorjában aratta a bravúros győzelmeket, hiszen Delbonis, Garin, valamint az elődöntőben Djere is kénytelen volt gratulálni neki.

Gaston a mérkőzés elején két játékban öt fogadóelőnyt is kihasználatlanul hagyott, és ennek meglett a böjtje, hiszen a találkozó első breakjét Ruud csinálta meg 2-1-es vezetésénél. A francia ugyan azonnal visszajött, azonban azért már túl nagy árat fizetett, hogy elveszítette újból az adogatását. Ruud a szett további részében már nem ingott meg saját szervája mögött, és 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonásban Ruud a játszma elején, majd a hetedik játékban is breakelni tudott, így 5-2-nél a meccs megnyeréséért adogathatott. A norvég pedig nem teketóriázott sokat, könnyedén lezárta a találkozót, 1 óra 36 perc játék után lett Gstaad bajnoka.

Casper Ruud Gstaadban sem talált legyőzőre
Kép forrása: eurosport.fr

Casper Ruud bombaformában teniszezik, hiszen sorozatban már a második tornagyőzelmét szerezte meg. A norvég megérdemelten nyerte meg a versenyt, hiszen csupán a negyeddöntőben Benoit Paire ellen veszített játszmát, és innentől kíváncsian várjuk milyen teljesítményre lesz képes a nagyobb tornákon.

A döntő végeredménye: 

Casper Ruud ( 3 )-Hugo Gaston 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: atptour.com