Djokovic a felkészülési tornákat kihagyva vág neki a US Opennek

A szerb világelső idei menetrendjében eleve nem volt benne Kanada, de Cincinnatitől most visszalépett.

Magyar idő szerint a keddi nap korai óráiban látott napvilágot a hír, hogy Novak Djokovic kihagyja a jövő héten sorra kerülő Cincinnati Masterst, ahol címvédő nem mellesleg. A férfiak világranglista vezetőjét legutóbb a tokiói olimpián láthattuk játszani, de a Golden Slam kísérlete kudarcba fulladt, miután kikapott az elődöntőben a későbbi aranyérmes Alexander Zverevtől az elődöntőben, másnap pedig a bronzmérkőzést is elveszítette Pablo Carreno Bustával szemben. Twitter-fiókján jelentette be döntését:

“Kedves rajongók! Szeretném tudatni veletek, hogy kicsit több időre van szükségem arra, hogy kipihenjem magam. Hosszú és megterhelő utam volt eddig idén, ami Ausztráliától Tokióig tartott. Nem állok készen arra, hogy Cincinnatiben pályára lépjek, de amellett, hogy így a családommal is több időt tölthetek, minden figyelmemet a US Openre való felkészülésnek szentelhetem. Hamarosan találkozunk New Yorkban!” – mással nem magyarázta meg döntését, holott az egyéni bronzmérkőzés után a vegyes páros éremosztó meccsétől visszalépett, bal vállsérülésre hivatkozva.

Habár továbbra is Steffi Graf marad a Golden Slam egyedüli letéteményese, annak még mindig megvan az esélye, hogy 1969 óta először teljesítse valaki a Naptári Grand Slamet a férfiak mezőnyében – Djokovicnak idénről az Australian Open, a Roland Garros és Wimbledon már zsebben van. Egy esetleges New York-i győzelemmel ráadásul két legyet ütne egy csapásra a szerb, ugyanis nemcsak Rod Laver hőstettét ismételné meg, de ha 21-szeres Grand Slam-bajnokká avanzsál, akkor Roger Federert és Rafael Nadalt is megelőzi a GS-sikerek örökranglistáján, ezt pedig kimodva-kimondatlanul célul tűzte ki magának az utóbbi években.

Jó kérdés, pillanatnyi meccsrutin nélkül neki lehet-e vágni győzelmi ambíciókkal egy kéthetes tornának, ahol három játszmát kell nyerni minden mérkőzésen?

Borítókép forrása: diepresse.com